Menu

Aktualności

Krajowa Grupa Spożywcza S.A. rozpoczęła kampanię cukrowniczą 2024/2025

22 sierpnia 2024 roku w Cukrowni Nakło miało miejsce uroczyste rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2024/2025. To już 143. kampania w historii tej cukrowni, a tradycyjne rozpalenie pieców wapiennych symbolicznie zainaugurowało nowy sezon. Wydarzeniu przewodniczył Dyrektor Cukrowni Nakło Czesław Muszyński, a udział w nim wziął udział Członek Rady Nadzorczej Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Jacek Szamlewski oraz przedstawiciele Związków Plantatorów Buraka Cukrowego, lokalni samorządowcy oraz pracownicy cukrowni.

Podobnie uroczysty charakter miało rozpalenie pieców wapiennych w innych cukrowniach należących do Krajowej Grupy Spożywczej S.A. W Cukrowni Kruszwica uroczystość odbyła się 2 września, poprzedzona Mszą Świętą w intencji udanej kampanii. Gospodarzem wydarzenia w Kruszwicy był Dyrektor Jacek Modrzejewski, a udział wzięli Członkowie Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A.: Witold Choiński, Marek Dereziński, Łukasz Mastalerz oraz Wojciech Pomajda, a także przedstawiciele władz samorządowych, pracownicy cukrowni i zaproszeni goście.

Kolejne cukrownie, takie jak Kluczewo, Malbork, Dobrzelin i Werbkowice, również rozpoczęły kampanię cukrowniczą, organizując tradycyjne uroczystości związane z rozpaleniem pieców wapiennych. W Cukrowni Kluczewo, wydarzeniu przewodniczył Dyrektor Paweł Dawiskiba, natomiast w Malborku obecni byli m.in. Sekretarz Stanu w Ministerstwie Aktywów Państwowych Zbigniew Ziejewski, Prezes Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Marek Zagórski, Członkowie Zarządu: Marek Dereziński, Łukasz Mastalerz i Tomasz Olenderek, a także przedstawicielka Rady Nadzorczej Miłosława Zagłoba oraz zaproszeni goście. Natomiast, gospodarzem uroczystości w Cukrowni Dobrzelin był Dyrektor Marek Giżyński wraz z załogą, a wśród zaproszonych gości znaleźli się Członkowie Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A.: Witold Choiński, Łukasz Mastalerz oraz Tomasz Olenderek.

Następnie, 29 sierpnia Cukrownia Werbkowice rozpaliła piec wapienny. W uroczystości uczestniczyli m.in. Członek Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Witold Choiński, przedstawiciel Rady Nadzorczej Krzysztof Bojar, a gospodarzem wydarzenia była dyrekcja cukrowni. Tego samego dnia przez symboliczne rozpalenie pieca do kampanii włączyła się Cukrownia Krasnystaw. Uroczystość poprowadził Dyrektor Krzysztof Sugalski wraz z pracownikami cukrowi. Następnie, 1 września odprawiona została Msza Św. inaugurująca rozpoczęcie kampanii w Cukrowni Krasnystaw, w której uczestniczył Członek Zarządu Krajowej Grupy Spożywczej S.A. Marek Dereziński.

Kampania cukrownicza to kluczowy czas dla Krajowej Grupy Spożywczej S.A., w którym wszystkie Oddziały z pełnym zaangażowaniem pracują nad produkcją najwyższej jakości cukru.

 

 

  • Prezes Zagórski rozpala piec wapienny
  • Rozpalenie pieca w Nakle
  • Członkowie Zarządu na rozpaleniu pieca
  • Rozpalenie pieca w Kruszwicy
  • Prezes Choiński rozpala piec wapienny
  • Rozpalenie pieca w Kluczewie
  • Rozpalenie pieca w Cukrowni Nakło
  • Rozpalenie pieca w Krasnymstawie

Banery

Odnośniki

Informacje kontaktowe

Kontakt

Krajowa Grupa Spożywcza S.A.

ul. Kraszewskiego 40

87-100 Toruń

Centrala: 

tel. +48 56 650 11 00

Sekretariat Zarządu Toruń:

tel. +48 56 650 11 02

tel. 661 600 088

tel. 695 555 863

Sekretariat Zarządu Warszawa:

tel. +48 22 550 55 00

tel. 695 820 547

tel. 695 001 948

Infolinia dla Akcjonariuszy:

tel. + 48 695 007 017 

Biura czynne od poniedziałku do piątku

w godz. 7:30-15:30

e-mail: sekretariat@kgssa.pl

[obiekt mapy] Lokalizacja na mapie siedziby Krajowej Grupy Spożywczej S.A.